Kan alltjämt njuta med välbehag av en groovig, drömsk poprökare som ”Cigarette haze”, liksom den sköna mixen av klassisk gitarrpop och nyare indiestuk i låtar som ”Break away” och ”Fake”. Gruvligt bra.

Egentligen är det emot popens själva väsen och estetik att vänta 16 år med en uppföljare, men osannolikt nog har In Deed sent omsider lyckats åstadkomma ett lika hörvärt album, och därtill en utveckling av soundet från debuten.

Jag tycker mej ana en liknande utveckling som hos ett annat svenskt favorit-indieband, Caesars Palace, som efter några skivor lämnade den rakare popen för en bredare palett. Hos In Deed kan man med rätta säga att musiken mognat, men med den pådrivande popenergin i behåll, vilket blir tydligt i ett skamlöst riffdrivet nummer som ”Heart attack”.

I andra stunder är soundet öppnare, som i det skönt melodiska singelspåret ”Five times a day”. Melodikänslan är genomgående stark, och sångstämmorna har byggts på sedan debuten. Till exempel i ”According to you” som är en The Byrds-ripoff så charmig att jag faller pladask. Igen.

Bästa spår: ”According to you”

LÄS MER: In Deed är tillbaka – efter 16 år