"Känslan den är grön/ja, underbar och skön", sjunger Tv-illingarna, det vill säga åttaåriga Hugo och Elis Englund-Selander i sin låt "Sommardans", som sedan spritter ut i både rap, smittande saxofonslinga och en mycket dansvänlig refräng. Låten finns nu tillgänglig på bland annat Spotify och Itunes.

­- Pappa och jag satt i studion och funderade och så kom vi på att vi skulle göra en låt om att sluta skolan, berättar Elis Englund-Selander, som på tisdagen alltså går ut första klass på Hågadalskolan.

Den tog ungefär en vecka att göra och föräldrarna hjälpte till. Mamma Sara Selander med texten och pappa Linus Englund med musiken. Men Linus Englund är noga med att påpeka att de gjort allt tillsammans. Musik har pojkarna intresserat sig för sedan de var riktigt små och inspelningen gjordes på deras initiativ.

Artikelbild

| Tv-illingarna har gjort sommarlåten "Sommardans".

- Tanken är att vi ska göra mer musik tillsammans. Men vi kör efter Hugo och Elis takt, säger Linus Englund.

- ­ Vi har pratat om att kanske göra en jullåt nästa gång, i stället för en sommarlåt, säger Elis Englund-Selander.

Låten "Sommardans" har premiärspelats för klasskamraterna, två gånger.

– Vi brukar ha fredagsdisko i skolan, då spelade vi upp den. Och så spelade vi den dagen före skolavslutningen också, säger Elis Englund-Selander.

Och på själva skolavslutningen kommer låten också att höras.

Och nu är det ju snart sommarlov, precis som ni sjunger om. Vad ska ni göra då?

– Bada i poolen, säger Elis Englund-Selander.

– Och äta glass, inflikar Hugo Englund-Selander.

Dessutom kanske det blir en musikvideo till Sommardans. Planer finns på att spela in den under sommarlovets första vecka.