I mars samma år hade Lees advokat Tom Lallas ansökt om besöksförbud för Keya Morgan, som enligt advokaten var "ett fan och en samlare som nästlat sig in i Stan Lees liv genom att uppträda som vårdare". Morgan anklagas av Lallas för att ha försökt utnyttja Stan Lee, som ska ha lidit av en form av demens som yttrat sig i dåligt korttidsminne och brist på omdöme, skriver AFP.

I augusti belades Morgan med besöksförbud. Enligt åtalet som väntar i kalifornisk domstol försökte han isolera Stan Lee genom att övertyga honom om att sälja sitt hus i Hollywood Hills och flytta in i en mindre lägenhet där Morgan lättare skulle kunna kontrollera honom.

För att få Lee rädd ska Morgan ha ringt falska larmsamtal och hävdat att Lee svävade i livsfara. Han anklagas också för att ha anordnat signeringar med Stan Lee och stoppat pengarna i egen ficka.

Stan Lee var en av skaparna bakom det amerikanska serieförlaget och superhjälteuniversumet Marvel, som ligger bakom kända figurer som Spindelmannen, Hulken, Captain America och Iron Man.