Redan natten mot tisdagen var det dags att spela in de första scenerna i Uppsala. Då är platsen Stadsträdgården intill Fyrisån. Även natten mot onsdagen planerades det för inspelningar i närheten av Fyrisån.

– Vi kommer tillbaka under ett par kvällar i oktober också, så totalt blir det fyra inspelningsdagar i Uppsala, berättar Eva-Lena Karlsson, linjeproducent på produktionsbolaget Bigster.

Det är Bigster som producerar "Heder" på beställning av MTG. Planen är att sända serien i åtta avsnitt på Viaplay och TV3 under nästa år. Exekutiv producent är Sofia Helin, känd från "Bron" i SVT där hon spelar polisen Saga Norén. Tanken var att Sofia Helin också skulle spela en av de fyra huvudrollerna i "Heder", men så blev det inte på grund av krockar med andra åtaganden. Hennes roll görs i stället av Eva Röse.

Handlingen kretsar kring en advokatbyrå med samma namn som tv-serien. Byrån drivs av fyra jurister, som alltså spelas av stjärnkvartetten Rapaport, Dufvenius, Röse och Lundqvist. Deras specialitet är att förrträda kvinnor som utsatts för våldbrott

– Alla fyra rollfigurerna läste juridik på Uppsala universitet när de var yngre. Man kan säga att de har en gemensam kontakt kvar i stan och åker därför dit för att hälsa på. Kopplingen till Uppsala är tydlig och genomgående för hela serien, berättar Eva-Lena Karlsson.

De fyra skådespelarna har varit delaktiga i manusarbetet tillsammans med bland andra seriens regissör, Richard Holm. Alexandra Rapaport är en av delägarna i Bigster.