Vad handlar pjäsen om?

– Det är lite svårt att svara på det, den handlar om så mycket, om mansnormer bland annat. Men att bara säga det räcker inte. Pjäsen är så färsk och nyskriven. Jag har ändå svårt att sätta ord på det. Men det är fem snubbar på scenen som pratar om sina liv. Det är inga fasta rollkaraktärer i pjäsen, de har inga namn eller så.

Vad fick dig att börja med teater?

– Jag höll på med teater på gymnasiet i Uppsala och sökte mig till Gottsunda dans & teater. Det var det första stället där jag fick hålla på ordentligt med teater som form.

Du är född 1991 och verksam som poet, skådespelare och dramatiker, utbildad på bland annat på teaterlinjen på Wiks folkhögskola och dramatikerutbildningen på Biskops Arnö. När började du skriva?

– Kan inte säga någon bestämd dag som jag började skriva på. Skrivandet har alltid varit hos mig, det är mitt sätt att uttrycka mig.

Det är ju flera Uppsalamänniskor inblandade i denna teaterproduktion som sångaren Rawa, musikskaparna Sai och Viktor Ax, röstläggaren Aki och regissören, Affe Ashkar. Kände ni varandra sedan innan?

– Jag bor ju i Uppsala och är bekant med dem sedan ett tag. Tycker att alla är grymt bra inom sina områden.

Vilket är ditt nästa pjäsprojekt?

– Oj, jag tänker helst inte så långt, tar en dag i taget. Nu tänker jag njuta av vad vi har åstadkommit tillsammans i det här projektet. Vi har varit tre projektledare, förutom mig också Affe Ashkar och Åsa Lindholm som också är dramaturg.