Film Filmen "Sune – best man" har blivit utvald att tävla i kategorin Generation Kplus på filmfestivalen i Berlin. Det är andra året i rad som en Sunefilm tävlar på festivalen. Filmen var Guldbaggenominerad i kategorierna bästa film och bästa regi men blev utan pris på galan som ägde rum tidigare i veckan.

"Det är fantastiskt att få komma tillbaka till Berlin. Vi var ju med i festivalen förra året med 'Sune vs Sune' och mottagandet då var enormt. Att få visa filmen för den internationella publiken ska bli sjukt spännande, och jag hoppas såklart att de kommer uppskatta den lika mycket", säger regissören Jon Holmberg i ett pressmeddelande.

En annan svensk film "Alltid Amber" av Lia Hietala och Hannah Reinikainen kommer att ha premiär under festivalen, i kategorin panorama. Den tävlar även om en Teddy, filmfestivalens hbtq-pris.

Dessutom kommer Roy Andersson medverka under festivalen i ett samtal med regissören Niki Lindroth von Bahr, aktuell med kortfilmen "Någon att minnas" som tävlar i Generation 14plus.