Seriesommar

Stadsbiblioteket

1/8 Lär dig rita serier och fantasifulla figurer på en serieworkshop med Sofia Almqvist, om grunderna i att sätta ihop en serie­berättelse. För barn 8–12 år.

Artikelbild

| ”Vigisl lär resa stenen efter sin son Sigrev, Torgöt ristade­ denna sten” lyder inskriptionen på Hårby-stenen vid ­Hårby Gård vid Hjälstaviken. Runor kan du lära dig att läsa på arkeologidagen.

Clownkurs

Expressions by Lake Ekoln, Sunnersta

3/8 Clownen Liz Hellström håller kurs på Expressions by Lake Ekoln. Kursen ­håller på under två dagar. Den första dagen får deltagande barn och vuxna träna på hur man blir en personlig clown. Dag två skapar man sketcher och ­spelar upp för en liten publik.

Sommarboksfika

Stadsbiblioteket

6/8 Har du läst något roligt eller spännande i sommar? Biblioteket bjuder in till boksamtal med fika för barn mellan 6 och 16 år. Berätta om vad du har läst och ta chansen att ­tipsa andra om böcker du gillar. Sommarboksfika hålls också 13/8 på Sävjabiblioteket och 13/8 på Eriksbergs­biblioteket.

Utomhusbio: Sune vs Sune

Gränby hjärta, Gränbyparken

7/8 När Sune ska börja fyran får han en chock: I klassen finns en ny Sune, som är allt det som den gamla Sune helst vill vara. Den hyllade familjefilmen ”Sune vs Sune” visas som gratis utomhusbio i Gränbyparken. Ta med picknickfilt, campingstol eller något annat att sitta på. Och kläder efter väder, förstås.

Arkeologidagen för barn

Upplandsmuseet

25/8 En temadag med många aktiviteter på Upplandsmuseet, bland annat en ­öppen runverkstad, där barn får lära sig läsa och skriva runor och göra sin egen runsten i lera. Det blir också en särskild barnvisning av forntidsutställningen ”Tiden i rummet”.