Det är två tredjedelar av Teater C som tar emot på det nya kontoret i anslutning till Reginateatern. Dag Thelander och Andrea Geurtsen har inte bara funnit nya lokaler utan säger sig också, efter snart fyra år som fri grupp, hittat sitt uttryck och sin rätta form. Det handlar om avskalade uppsättningar som är raka i sitt tilltal och där berättelsen står i centrum. Eller som Dag Thelander uttrycker det: ?Det är teater som man inte ska behöva stå på tå för att nå upp till.?

Det är också Dag och Andrea, som tillsammans med pianisten Per Wickström, står bakom den nya föreställningen Tolv historier. En uppsättning som, precis
som den häromåret spelade
När musiken tog slut, har en hel del sång- och musikinslag. Dag, som skrivit både text och melodi, säger att han alltmer kommit att uppskatta att arbeta med musik.
? När man jobbar med musik kan man få publiken att lyssna på ett annat sätt, man kommer åt känslorna på ett tydligare vis. Sen är det väldigt roligt och utmanande att försöka stöpa texten i den här musikaliska formen. Ofta uppstår ett slags frihet när man jobbar med strikta begränsningar.

För det mesta är det Andrea som står för sången och hon säger att det är en lika stor utmaning att framföra Dags texter.
? Sångerna är ofta berättande och med väldigt mycket text. Var ska jag få tid att andas, tänker jag ofta. Men Dags texter är fantastiska. Och jag försöker fokusera på att verkligen förmedla berättelsen snarare än att briljera i skönsång.
? Det är det som är så bra med att skriva för Andrea, flikar Dag in. Då vet jag att det jag skrivit kommer att föras fram på ett bra sätt.

Den nya föreställningen är en spretig samling texter som, om man skulle försöka sammanfatta dem, möjligtvis skulle kunna falla under rubriken vardagsbetraktelser.
? Det är svårt att hitta ett gemensamt tema, säger Andrea. Man skulle kunna säga att det är klurigt och vackert om vardagliga saker. Det handlar om pinsamheter och ångset men med ett lite lättare tilltal.
? Det är som jag sa när vi presenterade föreställningen på Reginateaterns infokväll förra veckan. Det är som en revy, fast inte rolig, säger Dag.
Den förhoppningsvis inte alltför tråkiga revyn har premiär söndag, 18 september, på Reginateaterns kaféscen.