Vad handlar er nya föreställning om?
–  Det handlar om en dotter vars pappa, en matematikprofessor, just dött och hur hon bearbetar detta. På större plan handlar det om relationer, kärlek och om sanningssökande, men också om genialitet och galenskap.

Varför valde ni just för det här dramat?
– Vi fastnade för pjäsen för att den är så otroligt välskriven och spännande. Det händer väldigt mycket. Nästan varje scen innehåller en överraskning, man vet aldrig hur det ska gå. Det är en underhållande pjäs som har en potential att nå en bred publik.

Det är er tredje amerikanska pjäs, hur kommer det sig att ni valt att satsa på amerikansk samtidsdramatik?
– Det är en pjäs som Teater C:s Andrea Geurtsen hade med sig
från USA där hon utbildat sig till skådespelare. Hon har läst och spelat mängder av amerikanska dramer och just den här pjäsen är en superhit i USA. Bevis är som Dödsdansen i Sverige, det är en klassiker. Vi har också planer på att samla alla tre pjäserna – Bevis, The timing och Talley’s Folly – till en amerikansk festival nästa vår. Då hoppas vi också på att få hit ett gästspel från USA.

Något mer på gång?
– Nästa vi gör är showen Gud har annat för sig med låtar av Tom Waits och nya svarta historier av mig. Den har premiär i november och blir den största produktion som vi gjort.