Din låt har ett minst sagt aktuellt tema!

– Ja, det stämmer. "Vit fjäder" handlar på ett plan om en ung människa som står inför sin studentexamen, men förhoppningsvis kan den som lyssnar också hitta andra bottnar. Jag har försökt att skildra ett uppbrott och skriva om när något tar slut och något nytt tar vid.

Har du något album på gång?

– Inget är bestämt, men det kan bli så att jag samlar ihop låtar som "Vit fjäder", förra singeln "Samma stjärna" och ytterligare några sånger till något lite större.

Har du några spelningar inbokade?

– Nej, och det är tyvärr inte aktuellt. Jag har drabbats av en ganska brutal tinnitus som gör att jag nog inte fixar att stå på scen med fullt band. Möjligtvis kan det bli någon unplugged-spelning, vi får se.

Vet du varför du drabbats?

– Nej, det går inte att säga. Men jag har ju vistats i osunda ljudmiljöer både som musiker och konsertbesökare under många år. Det är klart att det har bidragit. Jag gjorde ett försök tidigare i år och såg Moneybrothers konsert i Gävle, men det fungerade inte alls. Min tinnitus blev ännu värre.

Fotnot: Markus Berjlund albumdebuterade 2005 och har sedan dess gett ut ytterligare fyra fullängdsplattor och nio singlar. Lagom till fotbolls-VM kommer Markus Berjlunds nästa singel, en återutgivning av "Tid för fotboll" som är en duett med Caroline af Ugglas