Färskaste bandet är ARSADI som bildades hösten 2016 och mestadels har spelat på studentnationer. De står på en solid popgrund där influenser från funk och soul kan höras. Bland inspiratörerna finns Coldplay, Kent och John Mayer. Alla fyra bandmedlemmarna har en bakgrund i studentkretsar.

– Men nu är det bara jag som pluggar fortfarande, säger Nils Öberg som turas om med Feria Hikmet att spela bas och gitarr.

Tre singlar har det blivit hittills och en uppföljande EP planeras under våren eller i sommar. Planen är att börja spela mer ute och inte bara på studentnationer.

Artikelbild

– Att få spela på Katalin känns stort. Där har jag sett många av mina favoritband och -artister genom åren, säger Nils Öberg.

Rhymes, som leds av förre Frantic Sunday-sångaren Tomas Rimeika Karlsson, har funnits något år längre än ARSADI. Han gillar upplägget med tre lokala band som avlöser varandra.

– Vi har spelat med ARSADI en gång tidigare och det kändes bra. Och jag känner ju Linda Brandemark i Lighthouse, hon är en stjärna här i stan.

Tomas Rimeika Karlsson ser också fram mot de två spelningar som bandet i vår ska göra i England. Konserter i Colchester och London är inbokade.

Artikelbild

| Uppsalaprofil. Tomas Rimeika Karlsson har ett förflutet som sångare i Frantic Sunday, numera är det Rhymes som gäller.

– Vi siktar på en internationell karriär så det är väldigt viktigt att få komma utomlands och spela.

Överhuvudtaget är det kul att spela live och få möta publiken, tycker han.

Artikelbild

| Moget och melodiöst. Lighthouse Sweden med förgrundsgestalterna Linda och Mats Brandemark står på Katalins scen på lördag 17 februari.

– Det finns något unikt med liveögonblicket, där uppstår ofta en magi som en skiva eller strömmad musik inte kan ge.

Inför lördagens konsert avslöjar Tomas Rimeika Karlsson att öppningslåten blir helt nya "Fyrisån" som bandet aldrig spelat live.

– Och sista ordinarie låten heter "Säffle", så vi kommer att bjuda på en resa från öst till väst kan man säga, säger Tomas Rimeika Karlsson, som själv kom till Uppsala från just Säffle för tiotalet år sedan.

På låtlistan finns säkerligen också årets första singelsläpp "Lost Love", en energisk rökare med ringande gitarrer och neurotisk sång, inte långt ifrån tidiga U2:s sound. I april är det dags för nästa singelsläpp.

Lighthouse Sweden med Linda och Mats Brandemark har hunnit betydligt längre i karriären än kvällens övriga band. Deras americanadoftande musik, som hittills resulterat i två fullängdsalbum, har fått tummen upp av både recensenter och publik även utanför Sveriges gränser. Senare i år väntar spelningar runt om i Europa och USA.