Tandori, korai, naanbröd och curry är några av de klassiskt indiska smakerna som syns på menyn. Sedan i början på oktober driver nu SapnaBegum och hennes familj den indiska restaurangen Naan & Chilli.

– Vi märkte att det fanns en väldigt stor efterfrågan på indisk mat så vi ville prova, säger Sapna Begum, restaurangägare.

Naan & Chilli ska de satsa på personlig service och att servera en rätt i taget.

Artikelbild

| Vaksalagatan 37 är adressen.

– Vi kommer inte att ha något buffésystem. Buffé är självklart gott, men det finns så många andra ställen som har det just nu. Du förlorar också lite av smakerna om du äter 4-5 rätter på samma gång.

SapnaBegum har tidigare erfarenhet av att driva restaurang i Uppsala, nämligen den dåvarande restaurangen Gandhi som låg på Svartbäcksgatan där Indian Mahal huserar i dag. För att hitta inspiration till nya Naan & Chilli har hon tagit hjälp av vänner och familj för att bygga upp en passande lokal och ett bra koncept.

– Vi har försökt att hålla det ganska enkelt men inte som en snabbmatsställe. Det ska vara trivsamt och lite elegant att sitta där och äta och njuta av maten.

Vilka förväntningar har du inför framtiden?

Artikelbild

– Att de som kommer in upptäcker indisk mat. Den behöver inte bara vara stark, det finns så otroligt mycket annat. Det finns något som kan passa var och en, och det går att få rätten på sitt eget sätt också om man önskar.