Det är Villa Anna-kockarna Rafael Löfstedt och Markus E Arkevid som tillsammans med sommelieren Linn Arkevid tagit över kontraktet för lokalen på Vaksalagatan 10. I höst planerar de att öppna en ny restaurang med runt 300 platser. Exakt hur krogen kommer att utformas är fortfarande hemligt. Klart är att de alla tre hämtat inspiration från sina resor vilket kommer att avspeglas på restaurangen som ska andas "storstad", med fokus på smaker från New York, Mendoza i Argentina och San Sebastian i Spanien.

– Det kommer bli en urban och folklig mötesplats med mycket storstadskänsla. Det folkliga "urban deli" från New York, grillkulturen från Mendoza och pintxos, tapas och tilltugg från San Sebastian, säger Rafael Löfstedt, vd och delägare på Villa Anna.

Kommer det att vara en och samma restaurang där man kan beställa från olika "kök"?

– Nej, vi kommer dela in lokalen i olika delar, med tre olika koncept i samma lokal. Vill man ha San Sebastian då sätter man sig där. Vi vill egentligen inte jämföra det med någonting som finns i Sverige, men det finns en del liknande koncept i Stockholm.

Vilket då?

– Ja, exempelvis Taverna Brillo. De har flera koncept i samma lokal.

Lokalen kommer att byggas om för att passa den nya restaurangen. För att få rätt stil på stället har de anlitat arkitektfirman Skälsö från Gotland.

– De har gjort många spännande saker och vi tycker att de är på gång. Vi vill göra ett helt nytt restaurangkoncept och har därför valt att använda en arkitekt som inte alla andra har. Vi vill inte bara vara först i Uppsala, utan göra något ännu större, säger Rafael Löfstedt.

Redan nu har de börjat riva ut hela inredningen. Planen är att man ska kunna följa hur restaurangen tar form på Instagram och Facebook. Rafael Löfstedt berättar att han är mycket nöjd med läget och förstahandskontraktet hos Aspholmen.

– Vi har letat efter en lokal i många år. Den här är perfekt i sin utformning och vi gillar verkligen vad Aspholmen gjort med fastigheten – hela fasaden andas New York.

Lokalen har inrymt en hel del olika nattklubbar de senaste åren. Allstar lade ner i vintras och följdes därefter av Klubben som tvingades stänga ner efter bara några månader. Rafael Löfstedt ser dock inga problem med att öppna nytt på samma adress.

– Många har reflekterat över valet av adress, men vi tror på den. Den passar perfekt till det vi vill förverkliga. Vi har ingenting med den tidigare driften att göra. Det kommer inte bli några mer negativa skriverier om den adressen!

Trots att de nu storsatsar genom att öppna en restaurang som kommer bli en av de större i Uppsala, kommer de fortsätta driften av Villa Anna som tidigare. Tanken är att Rafael Löfstedt och Markus E Arkevid ska arbeta på båda krogarna och att en snart färdigrekryterad stab på 30 personer kommer att jobba på La Parrilla.

LÄS MER: Villa Annas kock ger sitt bästa recept

LÄS MER: Krogrecension Villa Anna

LÄS MER: Därför stängdes Klubben

LÄS MER: Ny konkurs i Allstars lokaler