Goundorina kommer ursprungligen från Nowossokolniki i Ryssland. Intresset för musik uppstod redan i unga år.
-  Det gick en man omkring i skolor och lyssnade igenom barn som kunde sjunga. Han skulle starta en barnkör och där gick jag med. Jag har sjungit sedan jag var sju år gammal.

Efter avslutade musikstudier i Moskva fick Goundorina ett stipendium för att forska i musikvetenskap på universitetet i Wien. För fem år sedan kom hon till Sverige för att studera kördirigering i Stockholm. Hon tog examen därifrån år 2008 och skickade sedan in en ansökan till Allmänna Sången när de sökte en ny sånganförare. Fyra kandidater valdes ut och fick göra varsitt provprojekt.
- I provprojektet får man känna på om kemin fungerar mellan dirigenten och kören, och ser hur kören arbetar. Man har ungefär två månader på sig, med åtta nio repetitioner och sedan fick man göra en hel konsert.

I november förra året blev du vald till Allmänna Sångens nya dirigent. Vilken är den största utmaningen med uppdraget?
-  Jag tror det är att hålla balansen mellan tradition och framtid.
- Det är inte lätt att ha en bra kör för det är många komponenter som måste stämma. Flera människor från olika håll med olika intressen ska enas kring att sjunga på samma sätt. Man måste vara eniga så att man börjar och slutar tillsammans.

Till vårkonserten har kören samarbetat med Sofia Karlsson. Kören kommer att framföra några sånger med henne och Karlsson kommer även att göra en soloinsats. Utöver det blir det ett rikligt program, med bland annat modernare verk av den italienske kompositören Dallapiccolla och den amerikanske tonsättaren Eric Whitacre.
- Vi har också ett stycke av Johannes Brahms, Fest- und Gedenksprüche a capella, ett verk som är ganska praktfullt och häftigt att sjunga. Sedan har vi ett stycke av Gunnar de Frumerie som är en orättvist bortglömd person. Det är fantastisk musik med text av Pär Lagerkvist. Ett väldigt djupt och rikt stycke som körer måste sjunga, tycker jag.

Efter vårkonserten ska Allmänna Sången iväg på en tio dagar lång turné i Italien. Vid hemkomsten väntar ett uppdrag utöver det vanliga.
- Kören ska sjunga på prinsessan Victorias bröllop i Stockholm. Själv ska jag vidare på turné med en annan kör, så det sköter de själva.