Uppsalas Klara Nilsson tog examen från Musikalakademien i våras men har redan hunnit bli en stjärna. Just nu spelar hon Annie i Annie get your gun på Säffleoperan och har kallats för den nya Helen Sjöholm.

När två föreställningshelger återstår har 8000 personer sett Annie get your gun, Säffleoperans största succé genom tiderna. Och detta trots att man denna gång valde att inte stoltsera men några stora namn utan handplockade okända men skickliga musikalartister.

En av dem är Uppsalas Klara Nilsson som tog examen så sent som i våras. Och det är hon som blivit fokus för de största hyllningarna.
- Det känns helt overkligt. Man vet ju aldrig innan hur det kommer att tas emot. Men nu är det bara att suga i sig. Så här skrev Säffletidningen om den unga stjärnan: "I pausen mellan akterna är det ett namn som särskilt viskas bland åhörarna - och det är Klara Nilssons. (...) Har Säffleborna fått se en stjärna födas?". I Ditt Värmland, just nu! jämförs hon med Helen Sjöholm. Och visst har Klara Nilsson märkt att det hon gör går hem hos publiken.
- Jag minns första riktiga publikgarvet jag fick till, när jag sagt ett skämt och hörde att det gick hem. Annars är det lite olika saker varje föreställning som publiken reagerar på. Men det är roligt när man hör att någon snörvlar till när det varit lite sorgligt.

Nu är det bara ett par veckor kvar av föreställningen, vad gör du sedan?
- Jag tog examen i våras så det här är det första jag gör. Jag hade tur att just den här rollen dök upp. Nu har jag lite saker på gång men jag vågar inte säga vad eftersom jag inte skrivit några kontrakt än.