Frantic Sunday har spelat på Way out West, Hultsfred och Peace & Love. Men nu ska garagerockarna som grundade sitt band i Rickomberga 2008 ta en paus på obestämbar tid. Det var ett ömsesidigt beslut, menar Tomas Karlsson, frontman i bandet.

– Inspirationen tog slut för oss som konstellation. Det kreativa blev väldigt svårt och det blev tydligt att vi hade olika mål med musiken.

Tomas Karlsson är numera invald i kommunfullmäktige för Feministiskt Initiativ. Att balansera politiken och musikkarriären var dock inget problem.

– När man brinner för något blir det sällan tråkigt. Det har gått att kombinera.

Efter hundratals spelningar och många års turnerande fick gruppen sitt skivkontrakt 2014. Samma dag hade de en spelning framför 2500 personer på Östgöta Nations Kvalborgsfirande. På scen höll de upp sitt kontrakt för publiken och möttes av jubel.

De finansierade skivan för egna pengar och spelade in i Stockholm. Skivan släpptes i oktober samma år. När de intervjuades i UNT i samband med skivsläppet var förväntningarna stora. Munterheten höll i sig ett tag framåt. De hade med en låt i Filip & Fredriks långfilm "Trevligt folk", och de hade en singel på rotation på P3.

– Det var ett av de bästa åren i mitt liv. Men sen försvann peppen och det kreativa gick på tomgång , säger Tomas Karlsson.

Bandet planerar ett avskedsgig på Katalin den 14:e april. Det blir fri entré.

– Katalin är vår hemmascen. Där har vi spelat många gånger genom åren. Det kommer bli låtar som vi inte spelat på många år, men också några överraskningar.

Vad just "obestämd tid" kommer att innebära vet han inte. Om någon återförening kommer att ske är det för tidigt att uttala sig om.

– Svårt att säga, men vi är fortfarande väldigt bra kompisar så kanske väcks kreativiteten igen. Vi får se.