På lördag 29 september slår Fotografiska i Stockholm upp dörrarna till Fotografiska Talent, en jurybedömd utställning som tidigare gick under namnet Höstsalongen.

Bland de fotografer vars bilder valts ut finns bland andra Troy Enekvist från Uppsala, just nu aktuell med utställningen "Bilder från krig och flykt" på Uppsala stadsbibliotek.

– Bilderna som visas på Fotografiska är från ett pågående projekt om klimatflyktingar i Bangladesh, man har stor problem med människor som förlorar sina hem till följd av översvämningar, säger han.

Artikelbild

| Ali Lorestani är representerade med en serie bilder tagna i den kurdiska delen av Iran.

Troy Enekvist har följt människor i de översvämningsdrabbade områdena, men också i slumområdena i huvudstaden Dhaka dit många av dem flyr.

– Jag kom tillbaka från Bangladesh för några dagar sedan och ska snart dit igen, tanken är att projektet ska resultera i en bok, säger han.

Även fotografen Ali Lorestani, som sedan förra året studerar foto vid Biskops-Arnö folkhögskola i Bålsta, deltar i utställningen på Fotografiska.

– Jag blev jätteglad när jag fick veta att man valt några av mina bilder, när jag skickade in dem trodde jag inte att jag hade en chans, säger han.

Ali Lorestanis bilder är allesammans tagna i den kurdiska delen av Iran, och det rör sig nästan uteslutande om dokumentära porträttbilder.

– Jag är mest intresserad av dokumentärfoto, av människor snarare än landskap och andra motiv, säger han.