Premiären närmar sig!

– Ja, den 13:e september är det dags för första föreställningen. Vi har varit i gång sedan i juli med dagliga repetitioner mellan 10 och 18. Nu börjar det kännas att vi är nära premiären, vi har börjat göra genomdrag av hela musikalen och repa med orkestern.

Vilken roll gör du?

– Ingen av de större utan flera mindre. Plus att jag är ersättare för Tuva B Larsen som har rollen som Lena. Det var den rollen som Frida Hallgren gjorde i filmversionen.

Du blev ju omskriven redan 2012 när du gjorde huvudrollen i "Annie get your gun" på Säffleoperan. Vad har du gjort sedan dess?

– Jag blev kvar i Värmland ett tag och har gjort roller i "Sound of music" och folklustspelet "Värmlänningarna" bland annat. Jag har även varit på Svenska teatern i Åbo och haft roller i uppsättningar i Göteborg och Stockholm. Senast var det i "My fair lady" på Stadsteatern här i Stockholm.

Du har lämnat Uppsala?

– Ja, jag bor utanför Stockholm sedan några år. Men det var i Uppsala allt började. Jag gick i Uppsala Musikklasser i grundskolan, men sen blev det idrottsklass i Celsiusskolan på gymnasiet. Det var först efter gymnasiet som jag började satsa på musiken fullt ut.

Hur ser framtiden ut?

– Nu blir det "Såsom i himmelen" fram till jul i första hand. Allt pekar på att det blir en fortsättning fram till våren 2019, sen får vi se.

Fotnot: Musikalen "Så som i himmelen" i regi av Markus Virta bygger på Kay Pollaks film med samma namn som kom 2004. Då spelades huvudrollerna av Mikael Nyqvist och Helen Sjöholm. I musikalen görs de av Philip Jalmelid och Malena Ernman.