Tradition och förnyelse har alltid gått hand i hand för den 52 år gamla orkestern Phontrattarne som i år har såväl välbekanta ansikten som nya förmågor i sin showensemble. Sångaren Per Wickström är ett av nytillskotten. När UNT når honom på telefon är han i full färd med att sy sina egna scenkläder.
- Jag håller på att färdigställa en munkkåpa som jag ska ha på mig på scen. Det är så mycket som skall fixas innan premiären. Jag har i praktiken flyttat in här bakom kulisserna på Reginateatern, säger han.

Phontrattarnes Grand Show brukar innehålla mycket av allt. Storbandsjazz, urgamla schlagers och kluriga texter är givna ingredienser, liksom bensprattel och dans. Per Wickström beskriver det som bred underhållning för hela familjen.
- Variationen är stor och showen har något för alla. Det var därför jag själv sökte mig till Phontrattarne. Grand Show är verkligen en underhållningsform i min smak, säger han.
De som beger sig till Reginateatern kan bland annat förvänta sig kommentarer kring aktuella ämnen samt en och en annan humoristisk klackspark.
- Showen innehåller mycket humor och en hel del gamla slagdängor som har fallit i glömska, berättar Per Wickström.

Den låt som de allra flesta förknippar med Phontrattarne, Gösta Jonssons 70 år gamla reklamsång Kaffe utan grädde, står av allt att döma på repertoaren även i år.
- Om publiken verkligen vill höra den så kommer vi att spela den, så mycket kan jag säga. När vi spelade på Norrlands nations balkong under sista april ropade publiken efter den. Det är kul att den har blivit så populär, säger Per Wickström.

FOTNOT: Grand Show har premiär på Reginateatern i kväll, torsdag. Därefter visas den dagligen till och med 15 maj.