Dockteater och jubileumsdans

Nya dockroller. Fru Meijer och lilla Pip i Teater Spektaklets nya föreställning.

Nya dockroller. Fru Meijer och lilla Pip i Teater Spektaklets nya föreställning.

Foto: Teater Spektaklet

Kultur och Nöje2016-10-03 21:00

Fru Meijer och lilla Pip

8/10 Det är inte ofta Uppsalagruppen Teater Spektaklet har en ny dockteaterpremiär, men i höst är det dags. Det ska bli en föreställning med dockor och skådespelare baserad på Wolf Erlbruchs berättelse ”Fru Meier och koltrasten”. Den är tänkt ska passa 3 - 7-åringar och handlar om en liten fågelunge som hamnar i fru Meiers beskydd. Margaretha Löfblad och Per Löfblad är båda på scenen tillsammans med Eva Grytts dockor.

Den goda människan i Sezuan

8/10 Vad är att göra gott? Och hur går det för den som försöker? Det är naggande goda existentiella frågor som kan belysas på teatern. Här görs det med Bertolt Brechts pjäs "Den goda människan i Sezuan". I huvudrollen som den kluvna Shen Te får vi se Elisabeth Wernesjö. Regissören själv, Sunil Munshi, har komponerat musiken till föreställningen med inspiration av dansband och väckelsepop.

Gula grodan

13/10 Komikern och textekvilibristen Jacke Sjödin och trollkonstnären Johan Ståhl förenas i en gemensam föreställning. Enligt förhandsinformationen slår de ihop sina specialkompetenser ord och magi och skapar ett stycke ordmagi för en helaftonsföreställning i en akt. Bara det inte hoppar grodor ur munnen på dem...

Babel

14/10 Uppsalagruppen Focus Dance firar 20 år och det gör de med en föreställning, "Babel" som ska handla om möten, identitet och idén om vad ett hem är. Och om att försöka kommunicera när man på alla sätt talar olika språk. Joseph Sturdy gjort koreografin. Dansarna kommer från olika länder och med sina kroppar försöker de berätta för varandra om sina liv, sina erfarenheter och minnen.

Presidentskorna

22/10 Dramaten marknadsför denna som "fekaliedramatik". Men med tre skådespelare som Ingela Olsson, Stina Ekblad och Lena Endre är det nog allt annat än skit. De spelar tre städerskor från samhällets bottenskikt som i ett samtal klär av varandra livslögn efter livslögn. Hyckleri, småaktighet och ett okontrollerat driftsliv är några återkommande teman i Bernhard Schwabs pjäser, som alltid är försedda med samhällskritisk udd.

Scenkonst

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!