I det senaste numret (nr. 36) syns det till exempel i en recension av Åsa Fosters novellsamling "Man måste inte alltid tala om det". I ett samtal med författaren Beata Arnborg, som bland annat skrivit biografier om Kerstin Thorvall och Barbro "Bang" Alving, diskuteras inte bara hennes författarskap utan kvinnorna hon valt att porträttera. Här finns dessutom en text baserad på ett 45 minuter långt samtal med konstnären och Kulturhuschefen Marianne Lindberg De Geer.
Men aprilnumret av Cora har även utrymme för manliga konstnärer och kulturutövare. För de konstintresserade Uppsalaborna (och intresserade annorstädes) skriver konstkritiker Cristina Karlstam om performancekonstfestivalen "Friktioner" som hålls i Uppsala 14-17 maj. Temat för i år är "art activism" (konstaktivism) och speciellt inbjuden är den ryske professorn och konstnären Oleg Kulik.
En intervju med OIeg Kulik återfinns även den i detta nummer, skriven av Natasha Dahnberg som själv medverkar som konstnär under "Friktioner". Oleg Kulik känns igen av de flesta som performancekonstnären som människohunden som 1996 bet besökarna på Färgfabrikens utställning "Interpol". På en annan utställning bodde han som hund i en specialtillverkad bur i utställningslokalen i två veckor. För Natasha Dahnberg berättar han om konstens roll i ett totalitärt samhälle och om vad han såg i publikens ögon när han mötte dem som hund.
På "Friktioner" medverkar Oleg Kulik i ett seminarium tillsammans med freds- och konfliktforskaren Peter Wallensteen.