I måndagens avsnitt i TV4, ingick en partävling. Tidigare deltagare i "Sveriges mästerkock" var inbjudna och Catarina Königs medtävlare blev Hassan Roshandel. De båda deltog år 2016, då König vann.
Nu valde de att göra en vegetarisk pizza. Trots att de glömde jästen till pizzadegen tyckte juryn att bottnen var fin, krispig och tunn.
– Det känns ju såklart skönt i hjärtat att vi lyckades, sen behöver det inte betyda så mycket, man måste ligga på topp varje gång, sade Catarina König i programmet.
I det andra tävlingsmomentet skulle deltagarna skapa sin egen auditionrätt 2.0 med samma råvara som de använde när de första gången sökte till tävlingen. För Catarina Königs del innebar det tonfisk. Hon valde att skapa en tonfisktartar men frångick den klassiska runda formen och presenterade en rektangulär tartar. Den föll juryn i smaken.
– Presentationen: stilren. "Catarinafinish", det uppskattar vi alltid, sade Markus Aujalay.
– Men presentationen! Häftig, sade Leif Mannerström.
Mischa Billing, den tredje i juryn, uppskattade hettan i tartaren som hon tyckte lyfte de andra smakerna, men hon efterlyste lite syrlig lime.
Catarina König höll sig alltså kvar i tävlingen. Tre avsnitt återstår.
Uppsalafödda Sigrid Barany, vinnare år 2012, fick lämna redan efter första tävlingen i "Decenniets mästerkock" då gös skulle tillagas. Fisken var upplagd åt fel håll på tallriken, något som inte sågs med blida ögon av Leif Mannerström.