The Hives når halvvägs
Det finns två sätt att närma sig Hives nya album. Antingen ser man fram emot ännu en överdos rockgalenskap som delar paviljong med tidigare plattor, eller så vill man att bandet ska komma med något nytt matchvinnande koncept. The black and white album är båda dessa album. Men ett oavgjort resultat är ju inte alltid bäst, konstaterar Jonas Kihlander.
Foto: Fotograf saknas!
I varje fall i teorin. The black and white album har självklart sina sedvanligt explosiva stunder, men det är inte med riktigt samma fart, fläkt och angelägna känsla som tidigare. Och de experimentella, närmast bagatellartade, inslagen är möjligen överraskande, men inte särskilt lyckade med undantag för ena Pharrellåten Well all right där ett patinerat 60-talssound ger en känsla av gospelpojkar på glid. Pharrells andra nedslag är möjligen mer hiphop med djup bas och grund funkgitarr, fast halvhysterisk sång och en töntigt bokstaverande pratslinga känns mest fel och det blir ett slags utstuderad, tidig 80-talsdisco av det hela. Som lyssnare har man inte alls lika kul som man kan tänka sig att bandet haft.
Men alla formexperiment fastnar inte i startblocken. Den ystert galopperande Giddy up är närmast obetalbart ... yster.
Det finns alltså ett tredje sätt att förhålla sig till albumet. Och det är att vara lite mer behärskad. Något som tidigare varit mycket svårt att vara i The Hives närhet.
The Hives
The black and white album
(Universal)
The black and white album
(Universal)
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!