– De går snabbt åt, säger Ejdar Göktürk, butiksägare på Skivcentrum, som står och bläddrar i butikens cd-samling med Kent. Där finns bara tre skivor kvar.
Ejdar har jobbat i butiken på Vaksalagatan så länge Kent har varit ett band, i ungefär 30 år.
– Alla Kentalbum säljer bra. Får vi en bunt med skivor av Kent så går hälften inom en vecka, i och med spelningen skulle hela bunten gå åt.
I och med biljettsläppet i oktober fick bandets lyssningssiffror en rejäl skjuts och det är generation Z som driver upp siffrorna. Det bekräftar demografisk data från Spotify som visar att nästan var fjärde person, 24 procent, som lyssnar på Kent via musiktjänsten är mellan 18 och 27 år.
Bandet meddelade i höstas att en av anledningarna till återföreningen är de nya yngre fans som aldrig haft möjlighet att se Kent.
Kents popularitet bland unga bekräftas i Ejdars butik, liksom på Cd-fyndet där Mikael Tideman är butikschef. I december sålde han 100 cd-skivor med Kent. Många av de som handlar är gymnasieelever och majoriteten är tjejer.
– Jag skulle säga att 80 procent av de som köper Kent-skivor här är unga tjejer. Det var nyligen en kille i gymnasieåldern som var inne i butiken och frågade om Kent, men då var syftet att imponera på en tjej.
– Det går hem hos tjejerna, hade han sagt, säger Mikael och skrattar.
Henrik Envall, ägare av Hjalmar Brantings skivbörs, upplever att bandet varit populära i många år.
– Det finns alltid intresse för Kent, någon direkt ökning har jag inte märkt, säger Henrik.
Trots allt pekar mycket på att intresset för Kent, särskilt cd-skivor, återigen växer. Inget svenskt band är så hett på andrahandsmarknaden som Kent. På Tradera har antal sålda Kent-skivor ökat med 39 procent jämfört med 2024. Värdet har också gått upp på skivorna – singeln "More than Hagnesta hill" såldes för 9 200 kronor i början av året. Ejdar Göktürk tror att en orsak kan vara att många lyssnare har tröttnat på strömmad musik.
– Man vill åt känslan av att äga ett album, ha något att hålla i. Med en skiva får du också information på ett helt annat sätt än Spotify, du kan se vem som producerat albumet och hänga med i låttexterna.
Några som är stora Kentfans är Uppsalaparet Jonathan Winness Jonsson och Maja Axelsson som båda är 21 år. Bandet betyder extra mycket för Jonathan. Hans pappa spelade mycket Kent under hans barndom och tack vare honom fick Jonathan upp ögonen för bandet. Pappan gick bort 2013 och låtarna fick en ny innebörd.
– När jag blivit äldre har jag förstått mer av texterna, säger Jonathan som också har en tatuering av albumomslaget till "Jag är inte rädd för mörkret".
Det var Jonathan som fick Maja att börja lyssna på Kent. För tre år sedan träffades de för första gången. De satt i en bil och Jonathan spelade upp Kent.
– Den första låten som spelades var "999" och det har blivit vår låt, säger Maja.
Tillbaka på Skivcentrum får Ejdar något hemlighetsfullt i blicken. Han tvekar en stund men går sedan bakom disken och hämtar något. I handen visar han stolt en promo-kassett av Kents andra album "Verkligheten". Den köpte han av en musikjournalist för tio år sedan.
– Den är väldigt rare. Jag tror inte att jag kommer sälja den, kanske om jag får ett bra bud, säger han och skrattar.