Stina Wollter blir Vintervärd i P1

Gensvaret på hennes Sommarprogram blev enormt. Nu har Uppsalaprofilen Stina Wollter blivit framröstad som värd i Vinter i P1.

Stina Wollter är en av åtta Vinterpratare i Sveriges Radio.

Stina Wollter är en av åtta Vinterpratare i Sveriges Radio.

Foto: Mattias Alm/Sveriges Radio

Radio2019-12-05 13:15

På annandag jul är Stina Wollter värd för Vinter i P1. Hon är en av åtta profiler som röstats fram av Sveriges Radios lyssnare. 

Att Stina Wollter blev en av de åtta är kanske inte så märkligt med tanke på reaktionerna efter hennes Sommarprogram tidigare i år. Det kretsade kring hennes livsavgörande relation med en åttaårig flicka, döende i cancer. Stina Wollters berättelse fick stort genomslag och blev det Sommarprogram som fick flest reaktioner i sociala medier.

– Reaktionerna har varit helt fantastiska. Jag har fortfarande inte hunnit svara på alla mejl. Något som glatt mig lite extra är att många män hört av sig och berättat om hur berörda de blev, sade Stina Wollter under den direktsända presentationen i Sveriges Radio.

Stina Wollter berättade att hon i det kommande Vinterprogrammet ska "prata om möten i livet och konsten, om den skapande människan".

 – Det blir konstnären Stina som kommer att prata om konstens plats i liv. Jag börjar i grottorna och slutar i nuet, sade Stina Wollter.

De övriga medverkande i Vinter i P1 är: Fredrik Lindström (författare och komiker), Madeleine In Hwa Björk (socionom och lyssnarnas sommarvärd 2019), Caroline Farberger (Vd för Ica Försäljning, boende i Sigtuna), Olof Wretling (skådespelare och komiker), Anders Hansen (psykiatriker och föreläsare), Petra Mede (skådespelare, komiker och programledare) och Johan Rockström (professor i global miljövetenskap).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!