Koncept kommer och går. En del lämnar spår, andra glöms snabbt bort. När Radissons krog Picnic försvann blev det kanske inte någon folkstorm, men patrullen tyckte att det var ett ställe med en trevligt social och lätt eskapistisk och kosmopolitisk atmosfär, sådär som hotellkrogar kan vara. Den känslan är som tur intakt. Nu är det Bonté (ungefär, godhet) som gäller och ett tryggt, franskinspirerat brasserie är det som möter besökaren. Det storytelling-hurtiga anslaget från föregångaren är borta – med slogans om att livet ska vara som en picnic – och ersatt med lite enklare lösningar både i miljö och på tallriken. Även om detaljen att man placerar små konstsnittblommor i vatten på varje bord möjligen gränsar till det alltför obekymrade.
Menyn är relativt omfångsrik, även om antalet entrérätter är få. Toast homard (195 kr) är en säker klassiker, röra på hummer, krabba, räkor och dragonmajonnäs på en bit brioche. Kanske lite försiktig i smaken, dragonen är för hårt hållen och ett stänk peppar hade behövts, men ger ändå en känsla av enkel lyx. Räkmackan glider in på smörstekt surdegsbröd och är helt okej, men knappast spännande. Plus för att den finns i både halv- och helportion (130/245 kr). Det gäller även råbiffen steak Tartare à la Parisienne (155/275 kr), en rejäl puck av oxkött, finputsat och i lagom små bitar som blir rejält mättande ihop med pommes och sallad, plus dijon, kapris, lök och äggula. Men, som tyvärr så ofta, är köttet väl kallt när det når bordet och smakerna tar stryk.
Klassikerna duggar som synes tätt. Kungsfisk (ibland kallad uer/rödfisk) meunière (285 kr) är mycket fin i Bontés traditionella tappning. Fisken serveras vid båda patrullens besök helt perfekt tillagad och härligt mjäll, man bjuds också på mycket rikligt med kapris som simmar lugnt tillsammans med brynt smör och citron. Nästan fulländat, om inte en annan vanlig företeelse dyker upp även här, att smöret inte är riktigt tillräckligt brynt samt att bara en ensam klick duchessepotatis inte räcker långt. Ett glas sancerre (150 kr) till är förstås ljuvligt.
Hamburgaren, alla ställens (förmodade) storsäljare, kommer här med ett piggt ostinslag, gruyère, och även tryffelaioli (265 kr). I övrigt är det en i en alltmer hårdnande konkurrens hygglig burgare.
Det slår inte gnistor om Bontés mat. Men lite sprakar det ändå till under efterrätterna. Profiteroles (105 kr) är tre stycken chokladdoppade små bakverk med vaniljglass inuti. Som festlig bonus spetsade med lite päronlikörsirap. Clafoutis med körsbär (105 kr) delar patrullen en smula. Kakan är härligt fyllig, men körsbärssmaken faller inte alla på läppen, Likaså är den generösa klicken lakritsvaniljkräm en vattendelare, onekligen lite spännande, men inte helt samspelt.
Bontés satsning på tradition och vällagade klassiker fungerar bra. Gott så, även om ribban skulle kunna höjas ett snäpp för den prisklass man ändå befinner sig i. Ställets största attraktion är nog ändå den långa glasväggen ut mot resecentrum, och uteserveringen och folklivet när säsongen väl är i gång. Servicen är för det mesta god, men ibland blir vi sittande utan uppmärksamhet då bargäster trillar in. Samtidigt är det just det som är trevligt, att sällskap kommer och går i ett flöde bortom bokningsintervaller.