Överdrivet sentimental

Sparks spelar på alla strängar för att göra detta till en tårdrypande historia, men han saknar trovärdighet, tycker Emma Dalin.

Miley Cyrus, Liam Hemsworth.

Miley Cyrus, Liam Hemsworth.

Foto: Photo: Sam Emerson SMPSP

recension2010-05-07 10:04
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den amerikanske bästsäljande författaren Nicholas Sparks (och tillika mannen bakom The Notebook) romantiska berättelser blir film på löpande band. Den här gången har Sparks varit med och skrivit manus till filmen. Miley Cyrus gör huvudrollen som Ronnie, en besvärlig tonåring med ett förflutet.

Ronnie har just blivit antagen till Juilliard, men är inte alls intresserad av att hänge sig åt sin musikaliska talang. Hon skeppas iväg, tillsammans med sin yngre bror, för att spendera sommaren med sin pappa i ett hus vid Georgias kust. Samtidigt som Ronnie försöker uthärda vistelsen, genom att vägra försonas med sin pappa och istället sura på klassiskt tonårsmanér, blir hon förälskad i mångsysslaren Will.

The Last Song är riktad till en yngre publik och förhoppningsvis är Cyrus Hannah Montana-fans lite mer förlåtande vad gäller den unga sångerskans skådespeleri (om jag nu ens vågar mig på att kalla detta för skådespeleri). Cyrus ger ett ömsom bortkommet, ömsom ocharmigt intryck. Den platta och obekväma dialogen gör också sitt till. Stela Liam Hemsworth som spelar Will, Ronnies sommarfling, är om möjligt ännu sämre än Cyrus och förlitar sig istället på sitt vita leende och sin bara bringa.

The Last Song är dessutom överdrivet sentimental. Sparks spelar på alla strängar för att göra detta till en tårdrypande historia, men han saknar trovärdighet. Faktum är att det inte finns ett spår av äkthet i detta taffliga drama.

The Last Song

Regi: Julie Anne Robinson.
Filmstaden.
Manus:
Nicholas Sparks & Jeff Van Wie efter Nicholas Sparks roman The Last Song.
Foto: John Lindley. Musik: Aaron Zigman.
I rollerna: Miley Cyrus, Greg Kinnear, Liam Hemsworth, Bobby Coleman m fl.

Läs mer om