Pixelpanelen testar konstiga semlor
CroissantsemlaCroissant och grädde blandad med mandelmassa (19 kronor). Alla fyra gillar croissantsemlan. Godare bröd än en vanlig semla, frasigt och lite segt. Jättegott med grädde blandad med mandelmassa tycker till och med Ida som egentligen inte gillar mandelmassa. Dessutom var den snygg och såg häftig ut.Betyg: Vanlig semlaVanlig vetebulle, mandelmassa och grädde (16 kronor). Den smakar vanligt, som en god vanlig semla. Bullen är lite för mörk och lite torr och hård på kanterna. Mandelmassan är ganska rinnande men god och det är lagom mycket. Alexandra tycker att semlan är lite för hög, den skulle ha varit plattare.Betyg: WienersemlaWienerbrödsbulle, grädde och mandelmassa (18 kronor). Meningarna är delade om wienersemlan. Brödet är konstigt, men gott och bättre än en vanlig semla, tycker Jocke och Alexandra. Ida och Oskar tycker att det är för hårt. Grädden och mandelmassan är som på en vanlig semla. Det smakar som en macka med grädde, tycker Alexandra.Betyg: nästan Tryffelsemla Vanlig bulle, mandelmassa, chokladgrädde och kakao ovanpå (19 kronor).Tryffelsemlan ser inte god ut med brun grädde, tycker testarna. Äckligt med kakao ovanpå, det är för starkt, tycker Ida. Bullen och mandelmassan är bra. Grädden smakar o'boy, och det passar inte ihop med mandelmassan. Semlor ska inte smaka choklad, tycker tre av testarna, men Jocke gillar den.Betyg: Testpanel:Jocke Bergström, 11 år, AlmtunaskolanIda Colliander, 11 år, AlmtunaskolanOskar Nielsen, 11 år, AlmtunaskolanAlexandra Svedström, 11 år, Almtunaskolan
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.
|