– Han läste en dikt som var helt osammanhängande och handlade om blommor och cyklar och skit. Jag minns inte exakt hur den gick, men vi skrattade så att vi höll på att dö, säger Daniel Inveling.

Han och kompisarna Kalle Berggren och Bobby Öhrn dricker öl i solen och tipsar oss att fråga vidare om Jason. Alla som campade på Reggaefestivalen förra året vet vem han är lovar de.

Vi går vidare och får napp direkt. Christian Blom som sätter ihop pinnarna till ett partytält förstår direkt vem vi pratar om.
– Jag minns att alla snackade om honom förra året och så dök han upp och frågade oss, ”Hej. Vart fan är min jävla lägenhet?” Han hade ett barntält som var typ en gånger en meter och när han sov så hade han bara huvudet och axlarna inne i tältet och resten av kroppen utanför på nätterna.

Artikelbild

| Campare på Raggeafestivalen Jocke Johansson och Charlie Bernulf

Sedan går det lite trögare ett tag. Vi letar oss fram mellan folk som gassar i campingstolar i solen, dricker öl och cider och kisar. Två barn leker med leksaksbilar på en filt utanför ett grönt tält. Flera vi pratar med var här förra året men minns ingen Jason eller några dikter.
– När du säger det så såg jag en kille som låg med bara huvudet i ett tält förra året och att jag undrade vad som stod på. Jag slöt mig nog till att han var aspackad, säger Dennis Eriksson.

Systrarna Malin Harmony och Anna Brooks dricker smuttar på cider och ger oss ny information om Jason. I år glömde Malin sovsäcken och skakade av köld i natt. Förra året var hon föremål för poeten och mångsysslaren Jasons frieri.
– Han visade bilder på någon hydda nere i Afrika där vi skulle bo och sade något i stil med ”fåglar med samma vingar flyger bäst” och vi hade samma vingar påstod han. Jag avböjde, säger hon.

Emily Swärd och Linnéa Andersson vet först inte vem vi pratar om, men när vi berättar om dikterna och tältet minns de honom. Så väl att Linnéa till och med har memorerat dikten utantill. ”En anka, en blomma, en sprayburk och en jävla cykel i vattnet” löd den.
– Han var nog lite av oss alla här på campingen, säger hon.

Mellan tälten står en man klädd i rött, grönt och gult och viftar med en flagga med texten ”Free the Weed” och dansar.
– We must free the weed, säger han, skrattar, och presenterar sig som Freeman Cannabis.
Det är svårt att få ur honom något annat än rastafarislogans. Emily Swärd och Linnéa Andersson skrattar också.
– Han har goda möjligheter att bli årets Jason, säger Emily.