POP. This album is produced, written, recorded, engineered and performed by Laleh Pourkarim. Sjung är Laleh rakt igenom. Det både stjälper och hjälper. Å ena sidan är egensinnigheten en stor del av Lalehs artisteri och så ska det vara. Å andra sidan skulle Sjung ha mått bra av mindre kontroll och mer redigering. För, vilket ingen haft en chans att glömma bort, det var rätt svindlande att se hur makalöst bra hon tolkade de andra artisternas låtar i Så mycket bättre i höstas. Hon briljerade när hon måste sy om någon annans påtvingade kostym.

Huvudproblemet med Sjung är att det är ojämnt album. Spretigt på fel sätt. Och det finns något irriterande i det här med att blanda engelska spår med några svenska. Jag köper inte det. Det skaver som en liten sten i skon, Laleh tappar fart och det drar ned betyget.

Men samtidigt är det hennes bästa skiva hittills. Öppningen med Elephant och Some die young är lysande, två drivna, storslagna poplåtar. What you want är skivans bästa låt där Laleh kombinerar sitt unikum med återhållen popmagi. Andra låtar, som Samuel, lånar friskt från både Kate Bush och The Knife men känns ändå fräscha.

Och om det faktiskt är skogsrå-låtar som Sjung som folk faktiskt älskar, well, då lyfter jag på hatten och gratulerar.