Lördagens premiär på hiphopmusikalen "Bra där!" fick avbrytas under några minuter på grund av ett bråk i salongen.
– Jag skulle kalla det för ett klassiskt teaterbråk som urartar. En man pratar högljutt, några andra försöker att hyssja honom, mannen som inte kan hålla tyst blir förbannad och ett bråk utbryter, säger Petra Brylander.
Två personer lyckades få ut den störande mannen som möttes av polis i foajén. Han omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och det upprättades en anmälan om våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.
– Det blev aldrig något slagsmål som jag uppfattade det, säger Petra Brylander, som i likhet med resten av premiärpubliken satt kvar i salongen under det cirka fem minuter långa avbrottet.
Den person som från scen meddelade att föreställningen skulle pausas var skådespelaren Harry Friedländer, som spelar polis i "Bra där!".
– I varje pjäs finns en skådespelare som har ansvar för att kommunicera med publiken om en oförutsedd situation uppstår, berättar Petra Brylander.
Harry Friedländer märkte att det började bli oroligt i salongen i samband med att han skulle in på scenen och agera.
– Det blev mer högljutt och jag sa till kollegorna att vi måste bryta, så jag gick fram till scenkanten och berättade för publiken att vi måste ta en paus. Jag bad dem att sitta kvar och ta det lugnt några minuter, berättar han.
Själv gav han sig ut i salongen och försökte lugna ned känslorna bland de inblandade i bråket.
– Det var många i publiken som hjälpte till. Som jag ser det gjordes flera hjälteinsatser för att det inte skulle bli ännu värre.
Efter en kort stund återupptogs föreställningen. Några större problem med att gå tillbaka in i rollerna för de medverkande var det inte, enligt Harry Friedländer.
Han har själv varit med om att föreställningar avbrutits, men då har det handlat om svimningsanfall.
Petra Brylander kan bara dra sig till minnes ett avbrott på grund av dålig stämning i salongen. Den gången var det far och son som kom ihop sig mitt under en föreställning.
– Det är förstås väldigt ovanligt att något sådant händer. För publikvärdarna är det inte alltid så lätt att upptäcka om en besökare är påverkad och bör avvisas, säger hon.