Men om opinionsmätningarna inför valet i dag slår in så kan britterna snart befinna sig i en situation där politiska extremister kan påverka regeringsbildningen. Dagens två regeringspartier, De konservativa (Tories) och Liberaldemokraterna kommer att förlora mycket stöd. Men oppositionspartiet Labour kan inte vänta sig att vinna bara för att regeringen förlorar. I stället riskerar Labour att raderas ut i sitt tidigare fäste, Skottland, på samma sätt som redan har skett med De konservativa.
De skotska parlamentsmandaten kan i stället tillfalla nationalistpartiet SNP, som är betydligt mer vänsterorienterat än Labour. På den andra ytterkanten finns det högerpopulistiska partiet UKIP som vill lämna EU och isolera Storbritannien från omvärlden. I båda fallen handlar det om löftespolitik utan någon förankring i verkligheten. Om något av dessa partier skulle få inflytande på regeringspolitiken skulle den brittiska ekonomin kunna skadas svårt med allvarliga följder för de britter som redan lever under knappa omständigheter.
Till detta kommer EU-frågan. Premiärminister David Cameron har lovat att en folkomröstning om ett omförhandlat medlemskap ska hållas under den kommande mandatperioden, medan Labours partiledare Ed Miliband avvisar hela tanken. Cameron vill själv vara kvar i EU men stora delar av hans eget parti är mot. Vad händer om Camerons ja-linje förlorar samtidigt som de skotska nationalisterna, trots oansvarig populism i andra frågor, faktiskt vill vara kvar i unionen?
Ed Miliband har uteslutit varje samverkan med SNP. Cameron pressas av avhopp till UKIP. Liberaldemokraterna, som väntas förlora mest av alla, är det mest Europavänliga partiet och beskriver sig som den enda kraft som kan hålla extremisterna borta från inflytande. Stora delar av den brittiska pressen håller med, men det krävs mycket om liberalerna efter en väntad storförlust ska få möjlighet att spela den stabiliserande roll som behövs.
Ovissheten förstärks ytterligare av det brittiska systemet med majoritetsval i enmansvalkretsar. Ju fler partier som konkurrerar om det enda mandatet i varje valkrets desto mer oförutsägbar blir valutgången både lokalt och nationellt. SNP får bara röster i Skottland men kan just därför få mandat långt utöver sin egentliga väljarandel i Storbritannien som helhet. För andra mindre partier är mandatfördelningen nästan omöjlig att förutse. Labour och Tories ligger lika i opinionsmätningarna men inget av dem kan räkna med majoritet i parlamentet.
Storbritannien är inte alltid en bekväm partner för övriga EU-länder. Men Storbritannien står för frihandel och för en lång tradition av civiliserade och demokratiska värden som är viktiga för oss alla. Det vore en olycka om den traditionen rubbades efter dagens parlamentsval.