Det gäller att inte sticka ut för mycket. Den slutsatsen är lätt att dra när man funderar över Socialdemokraternas vårmotion, den del som Magdalena Andersson presenterade i slutet av förra veckan. Om regeringen har ansträngt sig för att lägga sig nära Socialdemokraterna i skolpolitiken så skuggar nu S alliansen i skattepolitiken.
Ett par smakfulla justeringar gjorde man till den departementspromemoria som regeringen skickade ut samtidigt som budgeten. Tobaksskattens höjning blir lika för cigaretter som för snuset. Det var inte bara ett klokt drag av Magdalena Andersson, det var populistiskt också. Regeringen kommer att få svårt att förklara den kraftiga skattehöjningen på snus och den låga på cigaretter.
Även förslaget att avskaffa gruppregistrering för moms säger man nej till från Socialdemokraterna. Det är en direkt spark på Centerns smalben eftersom det framför allt är kundägda finansföretag som drabbas, och de finns huvudsakligen på mindre orter.
Men pensionssparandet ryker och fordonsskatten höjs. Det gäller att inte sticka ut för mycket.
Men kvar på det finansiella planet finns två stora skillnader som regeringen kommer att göra allt för att lyfta fram. Det ena är att Socialdemokraterna vill slopa ungdomsrabatten i arbetsgivaravgiften, det andra är att man vill slopa krogmomsen. Det är det som arbetsgivarna och allianspartierna marknadsför som Dubbelstöten och som framför allt kommer att drabba ungdomar hårt.
Hur hårt, är frågan. Vi kommer att få höra många olika siffror bollas i luften där regerings- och arbetsgivarsidan hävdar att dessa båda har skapat många nya jobb medan Socialdemokraterna och facket hävdar att det bara handlar om i storleksordningen 10000.
Det blir inte lättare av att just ungdomsarbetslösheten är den svåraste att hålla koll på. Här skänker man gärna Mark Twain en tanke och konstaterar att statistiken är en alldeles egen renodlad form av lögn. Den officiella ungdomsarbetslösheten i Sverige var i februari 25,8 procent. Men då räknar man bara ungefär hälften av ungdomarna mellan 15 och 24 år. De som studerar och jobbar heltid tillhör inte arbetskraften. Det gör däremot de som studerar men ändå vill ha ett jobb, extraknäck eller sommarjobb. Det är därför man kan få fram nästan vilka siffror som helst när man räknar just ungdomsarbetslöshet. Den socialdemokratiska politiken med bland annat fördubblad restaurangmoms och fördubblad arbetsgivaravgift för ungdomar skulle leda till att Sverige tappar 80000 jobb, hävdade statsministern på DN Debatt i måndags. Inte ens regeringens egna siffror visar att åtgärderna gett så många arbetstillfällen varför det knappast är troligt att Socialdemokraterna väljer att skugga regeringen när det gäller ungdomsarbetslösheten. Att sedan de senaste åtta årens allianspolitik har tillfört Sverige ett betydligt högre antal arbetstillfällen blir en svårare fråga för S att blunda för.