Mer av samma medicin som tidigare visat sig helt verkningslös mot terrorismen, i den mån den inte rent av bidragit till att framkalla ännu mer terrorism. Det är det recept som Rysslands president Vladimir Putin i sin fyrkantiga fantasilöshet nu skriver ut efter det fruktansvärda blodbadet i Beslan i Nordossetien.
Visserligen framför han några fraser om "arbetslöshet, otillräckligt effektiv social och ekonomisk politik och brist på utbildning" som orsaker till terrorismen. En särskild federal kommission för norra Kaukasus skall tillsättas med den vagt formulerade uppgiften att "nå konkreta resultat i höjningen av levnadsstandarden i norra Kaukasus."
Så mycket tydligare är presidenten på det övergripande maktpolitiska planet - och som vanligt är botemedlet att hans egen makt över landet skall stärkas.
De ryska regionerna, som tog sig stora friheter på Boris Jeltsins tid, hålls nu i herrans tukt och förmaning av härskaren i Kreml. De kontrolleras med hjälp av sju s k superguvernörer med stora befogenheter - varav ett flertal har en bakgrund från säkerhetsorganen eller militären.
Nu vill presidenten ta sig rätten att nominera guvernörskandidater som sedan skall väljas av de lokala parlamenten. Guvernörerna skulle alltså inte längre väljas av folket, utan av Putin - med den försvagning det innebär av deras legitimitet och maktställning, för att inte tala om att den redan allvarligt försvagade ryska demokratin ytterligare urholkas.
I statsduman, parlamentet, dominerar Putintrogna partier redan fullständigt. Men för att ytterligare stärka sin ställning och göra sig av med det fåtal oppositionella röster som fortfarande finns vill Putin nu att ledamöterna i statsduman i framtiden skall kunna väljas enbart på partilistor. Systemet med enmansvalkretsar där oberoende, oppositionella, politiker kan kandidera vill han ha bort.
Vad vi ser är alltså en ytterligare centralisering av den redan hårt centraliserade makten i Ryssland. Nezavisimaja Gazeta hävdar att det federala systemet i Ryssland nu i princip avskaffas - vilket naturligtvis är ett grovt övergrepp mot Rysslands författning.
Izvestija, vars chefredaktör avsattes för tidningens rapportering om terrordådet i Beslan, talar i rubriken till sin förstasidesledare om Septemberrevolutionen.
Men mer makt till Putin ger inte mindre terrorism. Så länge de systematiska övergreppen mot tjetjener och andra kaukasier fortsätter och nu dessutom tenderar att i ännu högre grad sprida sig över hela Ryssland kommer förutsättningarna att få slut på terrorismen på rysk jord bara att försämras.