"En sån vill jag också ha", sade han när han kom hem och tjatade på sina föräldrar tills han fick som han ville. Alla i hans omgivning fruktade hans utbrott och han var van att få sin vilja fram.
Det handlar om militärparader, efter Sovjetunionens fall numera mest synliga i Pyongyang, Nordkorea. Och så i Frankrike, där nationaldagen 14 juli firas med en stor parad på Champs-Élysées sedan 1880, till minne av stormningen av Bastiljen 1789. Det var denna parad USA:s president Donald Trump fick syn på i fjol. Enligt en anonym tjänsteman sade han vid ett möte med sina toppgeneraler 18 januari att han "vill ha en parad som i Frankrike".
Pentagon och försvarsminister James Matthis har nu sagt att de ska försöka göra honom till viljes, att hans önskan visar hur mycket han respekterar USA:s militära styrkor. Sannolikt blir det en parad i Washington, 4 juli eller något annat datum. Trump kommer att stå där i centrum. Kim Jong-un och andra kommer att tolka det som en aggression som motiverar egna kärnvapen. Ytterligare andra kommer att tycka att han beter sig löjligt, som en liten pojke som vill ha de största leksakerna. Kejsaren i Rom hade vid sådana här tillfällen en person anställd för att se till att härskaren inte väckte löje hos folket, att ta ned honom och hans maktanspråk en aning. Någon sådan funktion finns inte i Vita huset. Men behovet av detta, någon som säger emot, har under det senaste året blivit alltmer uppenbart.