... damfotboll:

”Även om Sirius inte längre har ett damlag i fotboll så vill vi verka för damfotbollen i Uppsala, det står i vår verksamhetsplan. Jag själv följt damfotbollen i 15 år, vilket beror på att min brorsdotter Sofia Lundgren varit fotbollsproffs. Jag uppskattar damfotboll av flera skäl och jag tycker att det är fel att jämföra med herrfotbollen.”

... tidig utslagning inom fotbollen:

”Jag är absolut inte för selekteringar. Man bör komma upp i 15–16-årsåldern innan man kan börja fundera på om ska selektera. Du kan inte se på en 11–12 åring hur han eller hon kommer att utvecklas idrottsligt, du kan bara se vilka förutsättningarna är. Jag tror att det viktigaste är att de har roligt med sina kompisar så länge som möjligt. När jag var ung spelade jag hockey på vintern och fotboll på sommaren, med i stort sett samma kompisar.

Men det blir alltid de här diskussionerna när man pratar idrott. Ta till exempel ’Vi i femman’ i skolan, där är det alltid helt okej att ta ut de bästa. Där får inte alla vara med och det är ingen som tycker att det är konstigt. Och till Musikklasser, till exempel, är det uttagningar, men inom idrotten blir det nästan tabuartat.”

... Siriusakademin:

”Till viss del står ju Siriusakademin för selektering. Vi börjar med akademin från det år man fyller tolv år, men vi åker inte runt och handplockar spelare utan vi bjuder in alla i den aktuella årskullen från hela Uppsala med omnejd. Alla är välkomna på de öppna provträningarna, men sedan sker det naturligtvis en selektering. Men det är ganska ofta som den killen som gör mest mål inte blir uttagen till akademin. Syftet är inte att vinna matcher utan att utbilda fotbollsspelare så därför är det så viktigt att de som kommer in i akademin är mottagliga för instruktioner från instruktörerna. Det handlar inte om att springa fortast, skjuta hårdast eller gör flest mål, det handlar om att vara mottaglig och mentalt mogen. Barnen ska ju få ihop det här med träningar och skola. Vi har plockat bort killar från träningar under perioder när de inte skött skolan. Skolan går alltid först.”