Dylan Saidi, 68 år, Storvreta: "Mycket! Först och främst ser man yngre ut med hår. Kolla på mig, jag har lite kvar som jag vårdar. Det är känslan: håret påverkar självförtroendet. När jag gör mig klar för fest, fixar mig, klär på mig och sedan tittar mig i spegeln ... Herregud bilden av mig själv stämmer inte längre!"

Hedvig Keussen, 22 år, Luthagen: "Det är en viktig del av utseendet, av helhetsintrycket. Man kan må riktigt dåligt om man har smutsigt hår. Just nu är det fruktansvärt eftersom jag pluggat till en juridiktenta i en månad."

Kenneth Ågren, 51 år, Östhammar: Ja du. Mitt hår är långt just nu, det är två millimeter ungefär. Jag rakar mig alltid, det är skönt att ha det så och bekvämt. Egentligen blev det så av en slump. Jag var gift med en frisör och hon hade aldrig tid att klippa mig. Skägget sköter sig självt.

Artikelbild

| Hedvig Keussen.

Waini Tzegai, 57 år, Gränby: "Det är allt. Det är fint med hår. Om håret är vackert känner jag mig vacker. Jag permanentar det, gör lockar och flätar det också. Jag känner mig fräsch och mår bra när jag fixat håret."