Dryck Det är alltid roligt att tipsa om viner av lite exklusivare slag. Idag blir det några tips på tre röda viner vilka kan ses som förslag på julklapp till någon vinroad släkting eller unna sig själv när man vill dricka ett riktigt gott vin.

De här vinerna av exklusivare snitt har lanserats nu i december och kan behöva beställas vilket görs enkelt på systembolagets hemsida eller i butik. Det tar ett par dagar att få hem.

Fokus den här tiden på året är inte oväntat fylliga röda viner. Alla dessa viner är flaskor jag själv gärna skulle få eller dricka i jul. Alla tre är utmärkta att dricka på en gång, men går också att spara flera år för den som uppskattar mer mognadsnyanser i sina viner. Inte billiga men helt klart värda sitt pris sett till konkurrensen, med kända adresser som Bordeaux, Barossa och, kanske lite mindre kända, Washington State.

Artikelbild

Hedges Family Estate Red Mountain

#95390, 229 kr. Fylligt rött vin.

Så här bra borde alla amerikanska viner i denna prisklass vara, vilket de alltför sällan är. Karaktärsfullt rött vin med fyllig smak av mörka bär, kaffe och örter. Ett vin som är lätt att tycka om, passar till förslagsvis en bit grillat kött.

Château Capbern Gasqueton 2012

Artikelbild

#3071, 229 kr. Medelfylligt rött vin.

Capbern Gasqueton är en röd Bordeaux av klassiskt snitt från Saint Estephe, en av de främsta kommunerna inom området. Finstämt och smakrikt med traditionella drag av nyvässad blyertspenna, tobak och svarta vinbär. Drick till lammstek.

Artikelbild

Henschke Keyneton Euphonium 2012

#90395, 399 kr. Fylligt rött vin.

Henschke är en av de absolut bästa vinproducenterna i Australien, och en personlig favorit. Blandningen av huvudsakligen shiraz med en del cabernet ger en intensiv smak av skogsbär och menthol. Klassisk stek med sås och marmelad vore bra till.