Dwells ”cityfilial” i bottenvåNingen av pingstkyrkan bjuder på liknande upplägg som systerstället vid Vaksala torg – en kryddig lunchbuffé och ett mindre fikautbud. Miljön nere på stan är däremot fattigare. Lokalen är uppdelad i två stora, ganska kala salar som skulle må bra av mellanväggar eller andra avskiljare. Tyvärr är även fikautbuder skralt. Här finns rejält tilltagna serveringsdiskar, som till största delen ekar helt tomma.

Den Sri Lankesiska lunchbuffén är utan tvekan Dwells huvudnummer, och har också gett systerstället vid Vaksala torg en guldkaja för bästa lunch härom året. På Dwell city är buffén lika riklig och god, med många val även för veganer och vegetarianer.

Men för den som kommer övrig tid, eller som vill ha något annat än buffé, är utbudet sämte. Det som finns i matväg är flera sorters pajer och mackor. En plansch med lockande smörgåsskapelser hänger bakom serveringsdisken, men när patrullen vill beställa visar det sig att mackorna bara när ingredienserna finns hemma. Vi provar i stället en bacon- och broccolipaj som är helt okej och serveras med fina tillbehör som spenatblad, rödkål och blomkålspytt.

Fikatutbudet är rakt igenom välsmakande, men det finns för få alternativ. Det som bjuds är några olika tårtor och mjuka kakor. Patrullen provar en god laktosfri kaka som har havregrädde som bas. Tyvärr innehåller den ägg, annars hade den kunnat vara ett bra veganskt alternativ. Dwells passionsfruktscheesecake är härligt len och med fin passionston. Även botten är god med bra konsistens. Favoriten blir dock tryffeltårtan med saffransglasyr. Kakan smälter i munnen och patrullen smälter den med. Magisk! Cappuccinon är av gigantisk storlek, och smakar helt okej, medan teutbudet genomgående består av påste.

Trots att fikabrödet genomgående är gott räcker det inte för att Dwell ska bli ett gediget fikaalternativ. Det är säkerligen inte kafédelen av Dwell som är i fokus, utan lunchserveringen, men varför inte satsa mer på fiket också? En bättre inredd lokal med högre mysfaktor och en mer välfylld fikabrödsdisk skulle lätt kunna locka en större publik – och lyfta den redan etablerade buffén. Och läget är helt klart i toppklass.