Coffeehouse By George har drygt 30 kaféer runt om i Sverige. I Uppsala finns två stycken ett stenkast från varandra, ett på Bandgårdsgatan och ett inne på Resecentrum.

Glasdörrar och -väggar stänger ute en del av stationsmyllret från kaféet medan gästerna samtidigt får en känsla av pendlarpulsen utanför.

På Coffeehouse By Georges hemsida går det att läsa en del om deras inredningsvision: ”Linnegardiner, fiskbensparkett och stenvägg för tankarna till Medelhavets genuina caféer.” Visst känns det ljust och fräscht med de stora fönstren, men mörka, stora och tunga fåtöljer dominerar kaférummet, vilket är synd på en så trång lokal.

Det är nämligen ont om plats såväl när man står i kö som när man ska ta sig fram till sin sittplats.

Lunchutbudet liknar mycket av det man ser på kafékedjor, som grillade smörgåsar och sallad (här kan man komponera sin egen). Flest plus får Coffeehouse by George för sin varma mat. Till den bakade potatisen väljer vi en skagenröra som trevligt nog innehåller gott om stora handskalade räkor. Patrullen provar också en laxpudding som är riktigt skaplig, med lagom sälta och lite smält smör till. Salladen bredvid till känns emellertid som en kvarleva från 90-talets lite sömniga kafékultur med bland annat stora tomatbåtar och ett berg med majs.

Det grillade surdegsbrödet med mozzarella och soltorkade tomater har lagom grillad yta, men smakar nästan ingenting.

Kafépatrullen provar både klassiker och bubblare när det är dags för fika. Mangocheesecaken är en trevlig gulorange skapelse på en lagom kladdig brownie-botten. Perfekt konsistens och lagom söt. Kaféets chokladboll är stor som en tennisboll.

Smaken är som den ska och med den storleken kan man faktiskt dela den på två om man vill. Riktigt ståtlig är också är den belgiska chokladtårtan som är skönt kladdig och gör en rejält mätt.

Bryggkaffet är ordinärt. Lite mer kärlek eller omtanke – till exempel att man presenterar vad det är för bönor eller rostning – vore väl på sin plats när man ändå titulerar sig ”kaffehus”?

Coffeehouse By George får godkänt som ett drop in-fik i stationshuset. Maten och fikat är helt okej, priserna är jämförbara med andra kaféer och läget är bra.

En uppdatering av inredningen med lättare och luftiga känsla skulle dock göra underverk för lokalen.