Det finns säkert olika förväntningar på vad en kvarterskrog ska bjuda på för att vara en bra sådan. Men gemytlig stämning, mat som håller hygglig klass och inte alltför blodig prisnivå bör ändå ses som ett slags grundförutsättningar. Hörnet restaurang & bar ligger på expansiva Kvarntorget. När man kliver in gäller det att ignorera avdelningen till höger och Jack Vegas-maskinerna och i stället blicka ut över den lilla baren – med klart bra sortiment – och den småmysiga matsalen med mörkt trä och färgglada tyger.

Menyn är något mer ambitiös än kvarterskrogar i gemen och en smula spretig, därtill med en maffig pizza­lista. Förrätterna är inte alls dumma, såväl jordärtskockssoppan som scampin med chili och vitlök (båda 75 kronor) är trevliga bekantskaper. Soppan är balanserad med en lätt syrlighet och den kravmärkta scampin är spänstig och med en god olja att suga i sig med hjälp av brödet till.

Att det finns hamburgare på menyn kommer förstås inte som någon chock, lite kul emellertid att det finns tre olika upplagor. Tveksamt dock om någon vågar sig på den udda ­varianten gorgonzola, kryddstark korv, majonnäs och inlagd rödlök. Men den som heter ”kockens” är ­säkert en storsäljare, en klart stabil burgare på högrev med bacon, cheddar och jalapeños. Pommesen är frasiga och coleslawen funkar bra, men det kanske inte är någon billig burgare direkt med sina 185 kronor. Fisksoppan är en inbjudande historia med sin saffransdoft och stora bitar lax, vit fisk och räkor. Smakrikt, generöst och mättande (185 kronor).

En annan huvudrätt som går hem hos patrullen är ostgratinerad bookmakertoast (175 kronor) med perfekt stekt kött och ett härligt osttäcke samt en rejäl salladshög. Endast bearnaisen, som är mer utav en majonnäs, missar målet.

Pizzorna då? Tittar man bortom bussola-horisonten finns det mycket intressant att sätta tänderna i. Till exempel ”Eray”, med bland annat kryddig turkisk korv, fetaost och chili. En klart godkänd pizza med bra hetta (115 kronor). ”Hot goat” är en annan schyst variant med getost, kyckling och ­honung (105 kronor).

Efterrätterna är inte vad restaurangen satsar hårdast på. Den ljumma chokladkakan (85 kronor) är en helt okej avslutning medan karamelliserade äpplen med vaniljglass (85 kronor) är i sötaste laget och skulle må bra av något som bryter av.

Hörnet får ändå sägas uppfylla kvarterskrogskraven med råge. Servicen är omtänksam och naturlig, miljön klart trevlig och utbudet tillfyllest. Har du sällan vägarna förbi i vanliga fall, se till att du får det någon gång.