En av de största nyheterna i Uppsalas krogvärld 2015 uppstod på Vaksalagatan 10. I september slog Villa Anna-ägarna upp dörrarna för sin nya satsning: La Parrilla, med tre restaurangdelar och allt från tapas till grillat. Lokalens rykte var dock en utmaning – flera tidigare satsingar har stängt ner efter ganska kort verksamhetstid.

Bättre har det gått för La Parilla, som trots sin ringa ålder både lyckats hamna i nationella krogguiden White guide och fått fina recensioner. Nu prisas de återigen.

– Vi har fått otroligt bra respons och har riktigt bra personal, det är en stor bidragande faktor, säger Rafael Löfstedt, som äger La Parrilla tillsammans med Linn och Markus Arkevid.

Artikelbild

| Uppställning. La Parrilla får leta bra plats till två diplom efter utdelningen av 2015 års guldkajor.

RECENSION: Så tyckte Krogpatrullen om La Parrilla 2015-10-23

En annan framgångsfaktor tror Rafael Löfstedt är besökarnas integrering med restaurangen, som att de kan se vinrummet eller hängmörningsrummet medan de äter.

– Du kan också köpa allt vi tillagar direkt i vår butik. Vi lyfter produkterna på ett annat sätt än andra gjort tidigare i Uppsala.

Ett tillfälligt förmiddagslugn råder inne på La Parrilla när UNT Helg ska dela ut diplomen. Rafael Löfstedt och kollegorna Devrim Varhos, platschef och Joel Hoffman, köksmästare, jublar när de får ta emot hela två priser: Årets nykomling och Årets lunch.

Artikelbild

– Vi är extremt glada och självklart är det ännu roligare att få vinna två priser, säger Rafael Löfstedt.

Hela processen med La Parrilla har gått snabbt, menar Rafael.

Artikelbild

| Krogen Dryck i gamla stationshuset i Uppsala.

– Vi gick in i lokalen i maj och öppnade i september. Det känns som att vi har funnits i ett par år, inte bara några månader.

LÄS MER: Här är alla 2015 års vinnare.