Förra året var det verkligen jämnt i lokala krogtoppen när White guide listade stans bästa restauranger. Dryck och Villa Anna fick exakt samma poäng och fick skiljas på målsnöret genom att titta på hur många poäng som skiljde dem åt i underkategorin matpoäng. Villa Anna gick segrande ur striden den gången. Och i år drar de det längsta strået igen, med lite mer marginal: två poäng före Dryck.

White guide är Sveriges ledande krogguide och har inför årets guidebok testat 800 krogar. 600 av dem har lyckats få en plats i guideboken – och åtta av dem är från Uppsala. Topp tre består av Villa Anna på 75 poäng, Dryck på 73 poäng och Hambergs Fisk på 65 poäng. Som mest kan en restaurang få 100 poäng.

Hur gick det för Uppsalas enda nykomling på listan då? Jo, La Parrilla gick rakt in på fjärde plats i Uppsala med 63 poäng. Utöver dessa ovan nämnda återfinns också tre av Svenssonskoncernens krogar, Aaltos Italian Grill & Garden, Jay Fu och Stationen i guiden, alla på 60 poäng. Peppar Peppar listas sist ut som "Också ett bra ställe".

Läs mer: här är hela listan med White guides betyg på Upplands krogar

Ser man till vilka restauranger som är bäst i Sverige just nu så anser guiden att Årets bästa restaurang sett till restaurangkultur är Magnus Nilssons krog Fäviken i Jämtland. Årets bästa sett till gastronomin är Stockholmskrogen Esperanto, som drivs av Sayan Isaksson.

Kolla gärna in UNT:s senaste tillskott inom krogbevakningen, vår nya krogkarta som samlar recensionerna från de senaste två åren i kartform.

Här hittar du UNT:s krogkarta för läsplatta/desktop.

Och här hittar du krogkartan för mobiler.