Semestern kan tillbringas på en solig udde i Skåne likväl som i ett sommarhett Kroatien. På vintern är det bara att fräsa iväg till fjällen. Det är nästan bara fantasin som sätter gränser för vart man kan åka när man äger ett fritidshus på hjul.

Tidigare var husvagnen det självklara valet, men nu har husbilarna gått om försäljningsmässigt. Även om barnfamiljerna blivit fler så är fortfarande den stora gruppen husbilsköpare i medelåldern och uppåt. De kan ha sparkapital, eller så används bostaden som stigit i värde som säkerhet för lånet.

Enligt Alf Ekström, som sitter i styrelsen för Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF, finns det husbilar för olika plånböcker.

Det säljs fortfarande gamla husbilar från 1980-talet och dem kan du få för under 100 000 kronor. Men räkna annars med att husbilen kostar från en halv miljon kronor och uppåt, säger han.

De tre olika husbilstyperna är alkov-, halvintegrerad respektive helintegrerad. Alkovbilen är den mest ursprungliga varianten men den är inte lika eftertraktad längre. Den blir ganska hög, eftersom ett sovutrymme är placerat ovanför förarplatsen, och därför tappar den en del väghållning.

Störst på marknaden är den halvintegrerade husbilen, medan den helintegrerade står för den största försäljningsökningen, säger Alf Ekström.

Vad ska man då tänka på när man köper en husbil första gången? Experterna brukar säga att det tar tre husbilar att hitta den modell som passar perfekt. Så tänk efter före köpet.

Bilen består av flera delar som det gäller att kombinera på bästa sätt. Förutom att välja planlösning för bodelen, vilket är ett företag i sig eftersom det finns så många olika varianter, ska du välja motor och drivning.

Att titta på tre år gamla bilar, för den som vill köpa begagnat, är en bra idé. En husbil körs ofta inte mer än 500 mil på ett år och ägarna vårdar dem väl. Visserligen är andrahandsvärdet högt, men räkna ändå med att bilen tappar 15-20 procent de första tre, fyra åren.

Alf Ekström råder alla som köper begagnat att tänka på att garantitryggheten är mycket högre om de köper av en etablerad återförsäljare.

Lagen borgar för ett högre skydd än om du köper privat, säger han.

Räkna med att du kan behöva åka en bit för att titta på, jämföra och hitta en passande husbil. Det finns inte försäljare i varje stad - och detsamma gäller om du köper privat.

När vi tar en tur till Caravanhallen i Södertälje är det högtryck i både försäljningshall och verkstad. Sommaren närmar sig, och alla ska ta ut sina husbilar. Visserligen finns det de som använder sitt fordon året om och till och med bor permanent i dem. Inte minst de som väljer att övervintra på varmare breddgrader.

Men de flesta som använder husbilen som rullande semesterhem plockar fram den först när vårsolen börjar värma. Då ska allt göras i ordning inför säsongen.

Vi levererar nya bilar på löpande band till dem som beställde i höstas. Och i verkstaden är det fullt upp med all service, säger Urban Lindgren som äger Caravanhallen.
 

Innan du slår till

+ Hur ska du använda husbilen? Hur många personer ska bo i den? Vad vill du ha för planlösning och storlek?

+ Gör en prisjämförelse mellan olika bilar och säljare.

+ Välj inte för udda märken med tanke på reservdelar och andrahandsvärde.

+ Begär ett fukttest på karossen. Kräv ett skriftligt protokoll. Det kan bli dyrt om bilen får fuktskador som garantin inte täcker.

+ Se hur bodelen fungerar. Är gasolen provtryckt? Fungerar allt annat?

+ Kontrollera själva bilen och skicket i övrigt. Har den kamrem och är den i så fall bytt? Ett byte kan kosta 7 000-8 000 kronor.

+ Jämför garantier och trygghet. Köper du av en återförsäljare så har du större skydd än om du köper privat.

Tre typer av husbilar

Artikelbild

| STOCKHOLM 20090510 Campingliv. Husvagnar med förtält och en husbil på en campingplats vid havet. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX Kod: 10160

Alkovbilen har en alkov med en dubbelbädd ovanpå förarhytten. Lägst i pris av husbilstyperna.

Halvintegrerad. Saknar sovutrymme ovanför förarplatsen och det ger lägre höjd och tyngdpunkt och bra vägegenskaper. Medelprisklass.

Helintegrerad. Är byggd i ett stycke, som en buss. Mest påkostad och dyrast av husbilstyperna.

Kostnad och körkort

+ Driftskostnad - räkna med omkring 15 000 kronor per år för skatt, försäkring och service. Ska du inte använda husbilen på vintern kan du ställa av den och spara pengar.

+ Körkortet - tog du körkort före 1996 får du köra vilken husbil som helst, även de som är klassade som lätta lastbilar. Men ska barnbarnen köra den ibland måste de ha C-körkort om den väger mer än 3,5 ton och de tog körkort efter 1996.

Försäljningen går uppåt

Nästan 75 000 husbilar är registrerade i vårt land. Det är ungefär en fjärdel så många som antalet husvagnar. Men husbilsförsäljningen ökar. I fjol var tredje året i rad som det såldes fler husbilar än husvagnar, 3 967, jämfört med 3 638.

Källa: Husvagnsbranschens Riksförbund