Snöfall och vindar ställde in Arlandaflyg

Flygtrafiken till och från Arlanda flygplats drabbades av flera förseningar under fredagsförmiddagen. Anledningen var snöfall och kraftiga vindar.

Flera avgångar ställdes in och försenades på Arlanda flygplats efter snöffalet natten mot fredagen.

Flera avgångar ställdes in och försenades på Arlanda flygplats efter snöffalet natten mot fredagen.

Foto: Staffan Claesson

Arlanda2019-11-29 08:44

Under natten till fredagen lade sig ett snötäcke över stora delar av landet. Snön och kraftiga vindar har under hela dagen påverkat kollektivtrafik, bilresenärer och gång- och cykeltrafik. Även flygtrafiken från Arlanda flygplats drabbades av förseningar på uppemot en timme på grund av vädret.

Vid 08:30 på fredagsmorgonenen uppgav Swedavia, som driver Arlanda, att bara en bana hade kunnat vara i drift på grund av vädret. Det skulle enligt Swedavia ha bidragit till förseningarna.

En tid senare kunde två banor vara i drift och under förmiddagen förväntade man sig att det skulle gå att komma i kapp tidtabellen. Vid 15:30 på fredagseftermiddagen uppgav Swedavia att flygtrafiken flöt på som vanligt igen.

– För närvarande har vi normal drift på Arlanda. Men eftersom det kan vara mindre följdförseningar uppmanar vi resenärerna att hålla koll på vår hemsida och kontakta sitt flygbolag om de är oroliga, sade Ellen Laurin på Swedavias pressjour då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!