Målet var att åka på en utbytesresa till Kapstaden. Idén uppkom då en teaterlärare från Kapstaden, Andile Nebulane, gästade Reginateatern i höstas. Han spelade i pjäsen med samma namn som projektarbetet, "Reach". Dessutom höll han i workshops på Bolandsgymnasiet, och ville göra ett utbyte med en teaterklass i sitt hemland. Efter en viss uttagning så bestämdes att just dessa sex elever skulle få möjlighet att åka. Men först var de tvungna att samla ihop pengarna för resan, en summa på ungefär 70 000 kronor.
- Vi började uppföra små pjäser på dagis och liknande, men det drog bara in småslantar, säger Sofia Lucas.

I vintras hade de fortfarande inte fått ihop större delen pengar, och de kände att det började brinna i knutarna. Men som ett skänk från ovan ringde Gränby Centrum till skolan. De behövde några som kunde sätta upp en barnteater och de var villiga att betala 70 000 kronor, säger Sofia Lucas. Efter att ha spenderat hela sportlovet med detta hade det finansiella problemet löst sig. Men allt var inte klart. Dels började man i skolledningen fundera på om inte fler lärare skulle följa med, och helt plötsligt lades utbytesskolan ned på grund av ekonomisk kris. Och om inte detta skulle vara nog hade kontaktläraren, Nebulane, varit med om en bilolycka och var på rehabilitering.

Ungdomarna har nu fått ändra sina planer, och efter mycket övervägande så har man avslutat projektet till Kapstaden. De ska nu troligtvis åka till Kalifornien i stället, utanför projektarbetet, men för samma pengar.
- Även om det inte blev som vi tänkt oss så har vi fått ut mycket annat av det. Vi har lärt oss mycket under resans gång, och inte minst växt som människor, säger Sofia Lucas.