Vad går projektet ut på?
- Det är en handbok för volontärer om vad man ska tänka på inför en volontärresa och hur man genomför den. Jag och min klasskamrat Victoria Pettersson arbetade som volontärer på ett barnhem i Puerto de la Cruz under 6 veckor. Vi har också gjort en liten kortfilm som vi kommer att visa och som innehåller budskapet att det behövs fler volontärer. Den 12:e februari ska vi ha en presentation i Katedralskolans aula mellan 14.30 och 15.30. Då kommer vi att sälja boken och alla pengar kommer oavkortat att gå till barnhemmet. På presentationen kommer våran handledare att finnas på plats och prata om projektarbeten, Volontärbyrån som kommer att prata om hur det funkar att vara volontär och såklart jag och Victoria så man kan ställa frågor till oss. Då får man jättegärna komma.

Hur fick ni idén?
- Eftersom vi går spansk klass ville vi göra nåt som vi lär oss mer spanska av så vi ville resa till nåt spanskt land men vi måste ju göra nåt också. Då fick Victoria idén med volontärarbete så hon arbetade, vi sparade och så fick jag på min 18-årsdag så vi hade tillräckligt med pengar för en resa och till gåvor att ha med oss till barnen på barnhemmet.

Har du några råd till blivande projektarbetare?
- Våga tänka stort och att lyssna inte på andra som säger att det inte går att genomföra utan våga leva ut det du verkligen vill göra.