Det är den drygt ett år gamla kon Nelly som är utgångspunkten för Tim och Saras projektarbete. Idén är att försöka träna den till att kunna dra en vagn och gå framåt, till höger, vänster och stanna på kommando. Någonting som är svårare för en ko än det låter.
- Normalt så gör man ju såhär med hästar, och vi gör ungefär precis samma sak fast med en ko, säger Sara.
Men det är en lång process. Mycket tid spenderas med att bara vara med kon för att den ska vänja sig, och för att man ska lära sig hantera den.

Idén möttes ifrån början av en del tveksamhet ifrån lärare, eftersom det inte precis är riskfri. Hur snäll kon än ser ut så väger den nästan 500 kilo, och skulle enkelt få för sig att stånga någon eller springa in i väggen. Från början var till och med tanken att kon skulle tränas för att ridas på, men det skrotades när alla tänkvärda scenarion för vad som skulle kunna gå fel gicks igenom. Som tur är har Sara i alla fall en hel del erfarenhet av kor sen tidigare, då hon är uppvuxen på en mjölkgård. Även Tim har tidigare varit i kontakt med kor, och att de är två personer som samarbetar gör också arbetet lite enklare.

I början av maj uppskattar de vara klara, och förhoppningsvis ha lyckats.
- Det är svårt att säga just nu om vi kommer klara det. Mer djur är det alltid osäkert. Men vi tänker positivt, säger Tim.
Att jobba på det här viset med en ko var standard för 200 år sen, men i dag är det mycket ovanligt. Än så länge har allt gått bra och både Tim och Sara är nöjda med sitt val av projektarbete. De tvivlar dock på att det kommer ge dem några särskilda kunskaper att ha nytta av i framtiden.
- Vi gör det mest för att vi har resurserna på skolan och att det har med vår inriktning att göra. Sen är det så klart roligt också.