Hittills har 1 700 barnvagnar nått lägren i Lesbos, Athen, Larissa och Malakasa. Alla med hjälp av  Skoklosterbon Teresa Fröling och Team Sweden Volunteers medlemmar. Bilderna från lägret i Lesbos visar barnen i vagnarna och deras mammor som nu har det lite lättare även om många fler har ett stort behov av hjälp. Några av volontärerna som var med uttrycker tacksamhet över sina egna liv samtidigt som de ändå känner att de gjort något för andra människor. 

– Vi har sett glädjen och tacksamheten i mammornas ögon när de har fått en barnvagn och ett hygienpaket. Nu kan de ta sina barn från sina fruktansvärt primitiva tält och smutsen i Moria till affären, eller ta sin familj på en ”picknick” och äta sin mat vi strandkanten, säger Carola Nämberg. 

– Jag vill bara gråta och det har vi gjort under dessa dagar. Vi måste lova varandra att inte stänga av våra känslor bara för att det är så jobbigt.

Artikelbild

| "Vi har skrattat gott och gråtit floder, gått in och ut av sorg, förtvivlan, hopplöshet och känsla av att nöden är oändlig. Jag får påminna mig själv gång på gång, att jag inte kan göra allt, men så gott jag kan, även om det är lite, säger Siv Rogne.

En annan volontär på plats var Ewa Stenberg Nilsson. 

– Jag fick möjlighet att följa med till Lesbos och flyktinglägret i Moria, för att främst dela ut alla insamlade barnvagnar och diverse förnödenheter. Jag kan inte med ord beskriva hur omänskligt dessa människor lever och i den miljön tvingas små barn växa upp, säger hon.

I början på nästa år fortsätter insamlingen och förhoppningsvis kan alla barn få en vagn att sova i. På föreningens facebooksida finns fler bilder och berättelser från de som var där. 


Artikelbild

| Teresa Fröling, grundare av Team Sweden volunteers.