Bakom priset står en stor grupp av företag och organisationer från Uppsala. I år hade juryn 100 nomineringar att välja bland.

– Det är fantastiskt att se hur många växande företag vi har i länet, säger landshövdingen Göran Enander som suttit i juryn med Maria Wigenfeldt, PwC och Patrik Rindstål, advokatfirman Lindahl.

Årets vinnare är aktiebolagen App Shack, APR Technologies, Fallskyddspecialisterna i Heby, Graphmatech, Knivsta Motor, Leijon Stenugnsbageri & konditori, PeptiSystems, Polymore, Prevet och Quixel. De sysslar med allt från produktutveckling åt rymdindustrin till att skydda personer på arbetsplatser, bageri, starkt industrimaterial samt 3D-grafik i datorspel och filmer.

Artikelbild

| Teddy Bergsman, på Quixel är en av de tio företagare och företag som fick årets Bona Postulata-pris.

– Bona Postulata betyder goda förutsättningar. Syftet med priset är att ge några företag i länet som har tillväxtpotential, uppmuntran och goda förutsättningar, säger Patrik Rindstål.

För att öka företagens växtkraft kommer vinnarna bland annat att få en heldagsutbildning med föreläsningar av experter och tillgång till ett starkt nätverk av kunniga och inspirerande personer.

– Extra kul i år var att det var en väldigt stor spridning på de sökande, både vad gäller bransch, storlek och framförallt geografiskt. Spridningen visar att Uppsala län har ett brett utbud av företag. Och det var svårare än någonsin att välja ut tio vinnare, säger Maria Wigenfeldt.

LÄS MER HÄR: Uppsalaforskare tog fram nytt material

Uppsalaföretaget som skannar hela världen

Knivsta motors grundare kan vinna pris

Hon kammar hem pris efter pris

Rymdentreprenör från Enköping